28 grader i skuggan

Dagen kom att bli underbar, med sol och värme, för alla de som låg på stranden eller i vattnet. Definitivt en dag att återhämta sig från ett blött midsommarfirande för livsnjutaren. Något sådant fanns inte på kartan för makarna Sisyfos, som hade föresatt sig att gjuta istället för njuta.

Första momentet för dagen var att stryka på vidhäftare, vilket gick fort.
Därefter vidtog gjutningen och rätt snart så insåg makarna Sisyfos att vi inte spolat rent tillräckligt med sten. Efter två cementblandare med betong tog vi en snabb lunch och spolade rent en mängd ny och mindre sten. Solen och värmen blev ett bekymmer i och med att betongen brann snabbare så det blev nödvändigt att vattenbegjuta den betong som lagts på plats.
Det blev ett rejält kraftprov i värmen och fyra betongblandare, vilket var allt som fanns, räckte med ett nödrop. I poolområdet blev det som en värmegrop och stackars fru Sisyfos fick arbeta i full sol, i lä och i närmre 45 graders värme, med att släta till betongen och se till att den var i rätt nivå.
Makarna Sisyfos såg till att ha dricksvatten till hands, men värmen och arbetet såg till att allt som fylldes på svettades ut. Väl färdiga så passade vi båda på att sätta oss i skuggan, nere till vänster där ni kan se delar av frus Sisyfos, och pusta ut innan vi bröt för dagen.

Nu rusar en ny borrdag på Sisyfos snabbt, med en yta som bergborren nu kan läggas an mot. Imorgon märker vi ut för borrhål och hittar på något annat vettigt. Vad det är vet inte Sisyfos just nu men han har natten på sig att fundera ut något.

Kommentarer

Populära inlägg