Blocketfynd

Sisyfos har nämnt i ett tidigare inlägg att delar av hans maskinpark är på upphällningen. Högtrycken sjunger definitivt på sista versen, läcker som ett såll och producerar med möda en vattenstråle med tryck att tala om. Ett nyinköp har legat runt hörnet men priserna på nya maskiner har tett sig lite höga.

Sisyfos letar på Blocket hela tiden efter intressanta objekt och det var tex så han fick en dopfunt, se http://sisyfos-och-stenen.blogspot.se/2015/08/en-pa-miljonen.html, förra året. Under senvåren har han bland annat haft ögonen öppna efter högtryckar och skickat flera svar på objekt som han sedan missat.

I veckan fick han dock svar på en av dessa annonser där en lämplig maskin var till salu för femhundringen. I telefon så enades säljare och köpare varefter Sisyfos åkte till ett förtjusande äldre par på Söder. Maskinen var knappt använd, enligt ägarparets utsago endast använd ett par gånger, men av en äldre årsmodell. Det fanns inget att misstro, maskinen forslades hem (den var rejält tung) och testades med utmärkt resultat.
Så nu har vi till en bråkdel av kostnaden för en ny maskin lyckats byta ut en av de maskiner som behöver vaktombyte. Nu håller Sisyfos ögonen öppna efter en billig kompressor och i den processen hittade han ännu ett fynd, som ni får läsa mer om på lördag, när det hämtats hem.

Kommentarer

Populära inlägg