Felskattning

Sisyfos håller på att förbereda för bergborrning tre och vill därför har en plan yta att utgå ifrån när han borra på skrå under. Därför ska grovbotten gjutas på den yta som fick tjäna som uppläggningsplats för sten och pinnmo, när denna tidigare grävde bort.
Upplaget med pinnmo kan ses till höger om gjutplyfan i bilden ovan. Sisyfos fick för sig att detta skulle vara en lätt match, snabbt avklarat utan alltför stor möda. Massorna skull skyfflas i skottkärran som sedan skulle uppför rampen till vänster i bild, för att därefter tippas på andra sidan skrotstensmuren.

Tvärtemot förväntat visade sig pinnmo hålla väta väl och gårdagens utdragna regnande gjorde pinnmon till en seg tung massa som tärde mer på Sisyfos krafter än han förväntat sig. Sisyfos kom vidare att underskatta dels det uppenbara fysiska faktum att pyramider har sin största massa i botten, dels att det i längst ner var mer än två meters lyfthöjd på massorna till skottkärran.

Sisyfos ska inte tråka ut er läsare med detaljerna men det blev mer arbetsamt än väntat. Fru Sisyfos ville avlösa sin slitande make men det fanns inga möjligheter för henne att få upp massor  två meter så det var bara att bocka ner huvudet och köra på.
Till kvällningen var dock allt tidigare uppgrävd massa bortforslad, bergblocken bortbaxade och ytan renspolad. Sisyfos orkade dock inte ta sig an den ogrävda pinnmo som skymtar bakom vattenpasset, som för övrigt visar vågnivån till den uppgjutna grovbotten.

Med lite tur i veckan så hinner Sisyfos gå ut och bila lös pinnmon och gräva bort den, varpå form kan byggas till helgen och grovbotten gjutas så att den ansluter den bergklack som snart ska borras.

Kommentarer

Populära inlägg