Mycket skrik för lite ull

Gårdagens huvudnummer var en rejäl dos plantinköp. Tulpanerna har blommat över i skålen så fru Sisyfos ville ersätta dessa med lite annan fägnad. Lite smått och gott senare så blev det en riktig ögonfägnad.
Väl där så passade även på att köpa en fläderbuske, Sambucus nigra Black Lace. Vi har gått och tittat på en dylik planta så många gånger, så det var lika bra att släcka begäret. Vi har i och för sig ingen plan vart den ska hamn så fram till vintern får den stå i kruka nere vid köksingången.
Vi köpte även tre rosenflockel, Eupatorum maculatum Riesenschirm, tre kransveronika, Veronicastrum virginicum Erica, samt tre strutbräken, Matteuccia struthiopteris. Den sista fyllde hål i skuggrabatterna men de två förstnämnda är en test för att hitta lämpliga växter för att ge lite höjd vid lavendelrabatten.
Problemet där är att lavendeln har tagit överhanden och trängt undan allt annat. Vi får se hur dessa plantor klarar sig.

Dagen i övrig gick åt att rensa bort sådant berg som spräckts loss men som av olika anledningar kilat sig fast. Sisyfos har en fix ide om att bygga på fast underlag och med ett skadat finger kändes detta som en lämplig pausunderhållning. När dagen var slut var allt löst berg, man hör på klangen när man slår på berget om det är löst, bortspräckt samt bortbaxat och platsen har spolats ren.
Apropå gårdagen stora tilldragelse, fingerskadan, så har Sisyfos nu tagit bort bandaget runt fingret och gjort rent. Skadan ser inte mycket ut för världen och det känns smått löjligt nu givet allt det omak som det fingret vållad Sisyfos igår.
Mycket skrik för lite ull sa bondmoran när hon klippte grisen.

Kommentarer

Populära inlägg