Regntunga skyar

Det bjuds på kontraster minsann. Lika fin och solig som dagen var igår, lika regnig och blöt var dagen i dag. Så Sisyfos famlande efter en handlingsplan fick en välbehövlig avlösning. Som tur var så hade Plantagen annonserat en rea i dagarna två, varav söndagen var sista dagen, där man kunde köpa perenner till halva priset. Efter ett snabbt besök på Jula, för att köpa borr och nya partikelfilter till andningsmasken, styrde vi kosan till Plantagen.

Det ville sig inte bättre än att vi fyndade tolv Cimifuga racemosa 'Brunette' och en Paeonia 'Dr Alexander Fleming'.
Makarna Sisyfos är mycket förtjusta i just Cimifugan som planterades i krukor för resten av säsongen. Om vi försöker plantera ut dessa nu, så måste vi flytta på en hel del växter, vilket riskerar att innebära massdöd nu när vi närmar oss riktigt varma och torra tider (svårt att tro det en dag som denna). Så växterna får stå i kruka säsongen ut, planteras i en vinterbädd och får sin riktiga plats nästa vår.

Sent på eftermiddagen gav regnet med sig och Sisyfos såg till att städa upp för den kommande borrningen i poolområdet. Det är nu uppskattningsvis en fjärdedel kvar att spräcka bort och förhoppningsvis går denna spräckning lika bra som den förra. Som synes vill Sisyfos ha utrymmet fritt runt berghällen som ska perforeras. De borrhåll som ska gå under berghällen ska borras med en riktigt lång borr för att få till en flackare vinkel jämfört med förra gången.
 
Sisyfos borrade då med en kort borr först vilket innebar en rätt skarp vinkel ner. Med en längre borr direkt så blir givetvis, av trigonometriska skäl, borrvinkeln mycket flackare. Det gick däremot inte att märka med färg då allt var blött. Med borrhålen borrade kan nämligen Sisyfos börja med att flytta hit den sten som nu förhindrar nästkommande byggmoment.
Till höger i bilden ovan ser ni skrotsten som Sisyfos, i brist på alternativ, varit tvungen att deponera i ett utgrävt schakt. Denna sten ska nu lyftas tillbaka in i poolområdet för att gör det möjligt att färdigställa den ölandsstensmur som kommer avgränsa  den högra jordkasunen. Den oavslutade ölandsstensmuren ser ni ungefär mitt i bilden. Så fort borrningen är gjort så kommer Sisyfos huvudsakligen att fokusera på denna murdel.

Med denna avgränsande mur på plats ska denna kasun jordfyllas. Den jorden ska tas från den yta som är outgrävd bortom poolområdet, vilket ses i den övre vänster delen i bilden nedan.
Denna yta härbärgerar nu komposten och diverse prylar, men ska då grävas ur ner till berg. Det är nu det fina i kråksången kommer för där ska Sisyfos slutligen gjuta en stenkista med all den sten som Sisyfos snurrat runt.
Genom att spara på all skrotsten och deponera den förhållandevis nära deras slutliga placering underlättas uppgjutandet av denna stenkista. Trots ideliga förslag från fru Sisyfos om att ta hit en container och slänga rubbet, så ser Sisyfos att stenen kan komma till nytta som som frosttålig utfyllnad.

Det är ett logistiskt jongleritrick i ultrarapid ni bevittnar och nästa boll i luften handlar om bergborrning. Med lite tur kan Sisyfos kanske få semester på fredag och då är den saken ur världen inom kort.

Kommentarer

Populära inlägg