Rotblöta

Det har varit torrt under en längre tid. För att hålla gräsmattan i skick så har Sisyfos stödvattnat varför det är en välkommen omväxling, för gräsmattan, att regnar ordentligt som det gjort idag.
Regnet, och den nödvändiga rotblöta som det skänker växtligheten, innebär dock att Sisyfosarbetet helt avstannar. Innan någon nu börjar harpa på det gamla ordstävet, ni vet det om kläder och väder, så är det bara att konstatera att Sisyfos börjat bli bekväm med åren. Det ska till riktigt trängande uppgifter för att Sisyfos ska utsätta sig för det obehag som det trots allt är att arbeta i regn.

Så makarna Sisyfos åkte på ett uppdrag för att hämta hem ännu ett Blocketfynd. En äldre kvinna på andra sidan stan ville bli av med tolv och en halv stenplattor som var 25x25x3 centimeter för 150 kronor. Vad kvinnan tydligen inte visste var att detta var riktig kolmårdsmarmor.
Denna sten är ett rent spontanköp, det var alldeles för bra sten för billigt, och det finns ingen plan överhuvudtaget var den ska passa in i sammanhanget. Makarna Sisyfos kommer dock att finna en lämplig användning för dem.

Med hänsyn till regnet och utflykten för att hämta hem stenen så tillbringade vi resten av dagen med att besöka Nacka Byggnadsvård, där fru Sisyfos köpte en billig kopparkastrull, och Fredells, där vi köpte lite olika småprylar.

Trädgården behövde väta och Sisyfos behövde vila kroppen så regnet fick dagen.

Kommentarer

Populära inlägg