Rrrogntudjuu*

Det började som en bra dag, löpning med fru Sisyfos följt av ett besök på Rappne. Besöket där var för övrigt en produkt av ett idogt tittande på BBCs bevakning av Chelsea Flower Show 2016, och till slut kunde vi inte stävja växtinköpsimpulsen. Mycket riktigt kom vi hem med en hel del plantor, som jag kommer redogöra för imorgon.

Väl hemma hade Sisyfos förutsatt sig att fortsätta att gjuta igen där han lämnade förra veckan. Sisyfos skulle bara flytta bort en riktigt stor sten. Stenen var dock så tung och Sisyfos stod så illa att han inte lyckades lyftflytta stenen så mycket han ville: Istället höll Sisyfos i stenen när den landade emot en annan sten, och Sisyfos vänstra långfinger hamnade hel plötsligt i en formidabel stensax, som gjorde ett allvarligt menat försök att knipsa av sista fingerleden.

Det gjorde ont, mycket ont.

Som tur var kom fru Sisyfos till undsättning . Ser Sisyfos blod, och han förstod att blodvite uppstått, så tappar han medvetandet, så han tittade förstås inte trots vågor av illamående. Fru Sisyfos satt resolut ner Sisyfos och såg till att han inget såg av rentvättningen och omplåstringen.
Så det blev inget gjutande, Sisyfos fick ägna sig åt mindre produktiva uppgifter, gödsla gräsmattan, vattna, sopa osv osv.
Den enda som fick något vettigt gjort var fru Sisyfos, som fyllde ut en lucka i skuggrabatten, då sniglar helt ätit upp ett klippstånd. Skuggrabatterna ser för övrigt riktigt bra ut.

Vi får hoppas på en bättre dag imorgon.

* Rrrogntudjuu var den svordom som seriefiguren Gaston använde i serien med samma namn.

Kommentarer

Populära inlägg