Änglavakt

Fru Sisyfos har ännu inte gått på semester så Sisyfos har arbetat på för egen hand. Idag var det dags för ölandsstenslager två. Första momentet var att hitta rätt stenar såga och hugga till dem, spola rent dem samt torrpassa dem på plats. Sisyfos är mycket noga så här i början och är mån om att stenarna läggs i våg, speciellt i det hörn som vi nu börjat utgå ifrån.
I moment två plockades stenarna bort och vidhäftare fördes på. 
I moment tre blandades betongen till, denna gång med bara tre rullar betonggrus och cement. I och med att flera stenar skulle läggas i en betongbädd, bergkanten var högre än det som gjöts igår på flera ställen, så vill Sisyfos inte ha makadam med som kan förhindra tillpassningen.
 I fjärde och sista momentet lades stenarna på plats, i linje och i våg, och formen bakfylldes med betong. Tyvärr räckte inte betongen så Sisyfos fick lägga i en temporär avskiljare. Trist men något som direkt försvinner vid nästa gjutning.
Under lunchen kollade Sisyfos lagersaldot på Byggmax och de hade fått in cement, så Sisyfos åkte väg och inhandlade tio säckar så att han kommer någon vart utan avbrott eller fördyrande alternativköp.

Murbyggandet går med fart framåt och Sisyfos måste nu ta sig an den farliga avgrunden och rensa upp så att det blir möjligt att bygga form. Sisyfos är rädd att stenarna högst upp ska ramla ner och vill för allt i världen inte vara nere i avgrunden när det händer. Så med sinnena på helspänn började Sisyfos röja plats.
Jord skottade upp och den stora stenen längst ner spräcktes för att ge rum åt formen. Även utstickande stenar spräcktes genom att de stöttades under borrning och spräckning, för att inte vicka loss under arbetet med ett ras som följd.
Efter en hel del arbete och en ordentlig portion möda så rensades avgrunden upp så att en form kan anläggas. Lagom när detta var klart kom fru Sisyfos hem och tog med Sisyfos ut på en löptur. Det är en sak att löpträna efter kontorsjobb och en helt annan sak att träna efter en dags fysiskt arbete. Sisyfos var stum i låren och trött i ryggen men det kändes bra att få röra på sig lite.
När vi kom hem ville fru Sisyfos se vad Sisyfos åstadkommit och vi fann då att ett flertal stenar rasat ner i avgrunden. Sisyfos är mycket tacksam över att hans turgumma såg till att han undkom stenlavinen. Det hade inte varit hälsosamt att hamna under de där stenarna.
Så nu får Sisyfos göra skäl för sitt namn. Lagom när alla stenar var borta längs formens dragning så ramlade det ner nya. 

Det är bara att spotta i nävarna och börja om.

Kommentarer

Populära inlägg