Momentnycker

Byggmax har sålt slut på all cement i Arninge och Åkersberga så för att komma vidare så beslutade sig Sisyfos för att köpa cement från K-rauta. På Byggmax kostar en 25 kilos säck 46 kronor och Sisyfos var beredd på att det skulle vara dyrare på K-rauta. Han blev dock chockad när det stod klart att de tar 75 kronor för en 25 kilos säck, så till det priset köpte han bara två. Hoppas Byggmax får in cement inom kort, för det priset vill inte Sisyfos betala igen.

Därefter tog vi vid där vi stoppades av regnet igår. Första momentet var att passa in och klippa till armeringsnät.
Moment två blev att högtryckspola rent gjutstället. Sisyfos beklagar att solen ger skarpa kontraster och försvårar fotandet.
Moment tre bestod i att bestryka hela ytan med vidhäftare. Sisyfos tror detta är extra viktigt med tanke på lutningen på berget.
 Moment fyra var att förbereda inför gjutning, med cement, betongrus och makadam.
Moment fem blev att blanda betong, fylla formen med betong och placera armeringen på plats.
Moment sex blev tudelat. Första övningen bestod i att överföra vinkelmätarens mått till en mall, vilken sedan i övning två överfördes till en ölandssten som höggs och sågades till.
Sista momentet för dagen var att dra riktsnöre och lägga de två första ölandsstenarna på plats, i våg och i linje, i styvt bruk till följd av lutningen nedåt.
Första stenarna var krångliga att få på plats men i och med att de lades idag så öppnas möjligheten att stapla några fler stenar imorgon och fylla ut utrymmet bakom med betong. På så sätt vann vi med dessa momentnycker en dag och kommer snart att bygga ölandsstensmur med riktig fart.

Kommentarer

Populära inlägg