Stenkap

I förrgår, strax innan vi skulle gå till sängs, såg Sisyfos en annons på Blocket där en herre ville sälja slipade kalkstensskivor. Sisyfos svarade via mail och fick besked dagen därpå att han var var den som svarat först. Detaljerna hamrades ut och i går kväll åkte makarna Sisyfos till säljaren som visade sig bo nästgårds, för att betala och hämta hem stenen.

Makarna Sisyfos röjde inte en min men vi hade dragit en riktig vinstlott. Det tog tre vändor för makarna Sisyfos starka bil att hämta hem allt och i morse bar vi upp allt till det som ska bli växthus. Totalt visade det sig att vi köpt 12,3 kvm slipad ölandssten och 5,9 meter av en 28 cm hög och 5 centimeter bred golvliststen till det facila priset av ett tusen kronor.
Som jämförelse kan Sisyfos nämna att Stenmagasinet tar 1 195 kr per kvm för motsvarande sten. Med denna sten ska vi nu klä det som ska bli växthus och bilden nedan visar den effekt som vi kommer att kunna åstadkomma i och med detta fynd.
Sisyfos har haft en osedvanlig tur i och med detta och nu öppnar sig spännande möjligheter. De får dock anstå för makarna Sisyfos måste se till att färdigställa ölandsstensmuren vi påbörjat först. Så efter allt konkande av fin sten så var det dags att åstadkomma lite höjdcentimeter också. I och med att bärandet tagit en försvarlig bit av dagen så blev det lite tidsnöd i övrigt och torrpassandet av två skift sten gick väl så där.
Med hjälp av en och två tredjedels blandare lyckades makarna Sisyfos sedan bakfylla det lagda och täcka det med plast.
Tack vare dagens insats har vi nu bara 175 höjdcentimeter ölandsstensmur, av 235, kvar att bygga.

Kommentarer

Populära inlägg