Sista natten med....

I ett projekt så långdraget som detta får man hitta avstämningspunkter som gör det hela mentalt gripbart. Vi har nu kommit till en sådan avstämningspunkt; den sista gjutningen i den form som tagit oss från botten av ett djupt schakt för lite drygt en månad sedan. För de som inte minns befann vi oss här den 22 juli.
Så i och med dagens gjutning, totalt fyra betongblandare, har vi nått gränsen för vad denna form kan bidra med. De stenar som syns som en förhöjning i mitten ungefär, var en konsekvens av att det fortfarande fanns betong kvar när allt det lagda bakgjutits. Istället för att kasta bort betong så lades i all hast några gamla avsågade bitar vilka begränsades av brädor.
Vi har nu nått ungefär halvvägs på vägen upp mot krönet på den befintliga muren, 120 murhöjdscentimeter kvar av 235. Härnäst ska Sisyfos riva befintlig form, sätta en ny som ska ta honom ytterligare en bit och bygga en gångplattform, som avsevärt kommer underlätta det fortsatta arbetet. Så här långt har Sisyfos fått bära all betong i hink från befintlig gångplattform, bara det ett ordentligt göra, men vi kommer nu att kunna kärra betongen dit den ska.
Det kan även vara kul att få en överblick över vad som åstadkommits, sett från ovan. För drygt en och en halv månad sedan såg det ut så här där Sisyfos arbetar nu.
Förutom att all gråsten nu lyfts över har Sisyfos fokuserat på att använda den hög av ölandssten, som syns klockan fem i bilden ovan, för att bygga den mur som ska begränsa denna jordkasun åt höger.

Som synes nedan har nu mycket av denna ölandssten gått åt och kvarvarande ölandssten har nu ordnats så att den är enklare att överblicka.
Med ölandsstenen ur vägen blir det därefter möjligt att gräva sig vidare uppåt och förlänga den mur som nu byggs.

Kommentarer

Populära inlägg