Liten men naggande god

Efter morgonbestyren så var det iväg till byggmarknaderna där det inhandlades cement, vidhäftare och borr. Gjutandet gick snabbt och det krävdes tre betongblandare för att bakfylla det som pusslades klart igår.
I och med att detta skift är det sista innan muren nu ska börja smalna av så vill Sisyfos att det är en förhållandes horisontell och plan betongnivå som mur brytningen ska utgå ifrån. makarna Sisyfos fick dock en del betong över och istället för att lägga till sten, och därmed bryta mot iden om horisontell kant, så lades en regelavskiljare 50 centimeter in från murkant och överflödet lades där så plant det gick.
Det är nu 64 murhöjdscentimeter kvar, av totalt 235, och Sisyfos hyser fortfarande gott hopp om att hinna upp till murens slutnivå innan frosten avrundar säsongen. Men det blir tight, då gjutandet avbröts i början på november förra året.

Eftersom gjutandet gick snabbt så blev det tid över att ge sig på något annat. Sisyfos har en del skrotsten som han lyckats baxa ur schaktet men som är för stora för att lyfta. Dessa ligger i vägen för en kommande utgrävning för att skapa förutsättningar för murens fortsatta byggande nästa år.
Sisyfos har ämnat dela ner dessa med borr och kil men har dragit sig lite för detta då framförallt borrandet, med 20 millimeters borr för kil med samma diameter, går långsamt och är rätt segt att göra. Så när Sisyfos läste att Stefan Svensson, se länken till höger, nu arbetar med små 14 millimeters kilar och att hålborrandet går snabbt, var Sisyfos inte sen att nappa på iden.

Så i veckan beställde Sisyfos sex stycken 14 millimeters kilar från HME Tools och med borr som köptes idag så gav sig Sisyfos på dessa stenar. Det krävs fler hål som måste sättas tätare men borrandet går mycket snabbt. Det gäller dock att ha flera borr till hands och rotera deras användning då de annars förstörs kvickt.
Kilarna känns pyttesmå, jämför med tumstocken ovan, och är lite söta. Det räcker att knacka med en vanlig snickarhammare men jösses vilken spräckkraft de har. Nedkilandet av denna stenhög gick med rekordfart med dessa minikilar, så det här blir melodin framgent för att ta sig an all skrotsten i poolområdet i vinter.
Det blev nu en lätt match att lyfta bort dessa stenar och ännu en bit yta har därmed frilagts, där det tidigare var en stor stenhög som var i vägen för allt.
Under tiden som Sisyfos spräckte ner dessa stenar passade fru Sisyfos på att vinterplantera de flesta av de växter som vi haft i krukor under säsongen. Dessa har placerats ungefär klockan 12 i bilden nedan och vi börjar så sakteliga få ordning på den högra jordkasunen.
Den ölandsstenhög som ses strax nedan för bildens mitt ska nu börja användas när muren smalnar av men nästa moment är att bryta befintlig form i veckan och börja montera den sista gjutformen för denna mur.

Kommentarer

Populära inlägg