Måluppfyllelse

När Sisyfos den 10 juli i år skiftade fokus till att bygga en ordentlig bit ölandsstensmur så fanns det en from förhoppning om att komma så långt som möjligt. Att göra klart hela den bit som var möjlig att göra föreföll vara en utopi. Men nu går vi händelserna i förväg så låt oss börja där Sisyfos gjorde i dag.

Sisyfos hade identifierat lämpliga ändbitar i går innan mörkret lade sig. Det och det faktum att mycket ölandssten nu är sorterat i tjocklek gjorde att pusslandet gick fort, även om det var en del pyssel med att få rätt tjocklek för att komma i våg med övrig mur.
Med fru Sisyfos hjälp bakgjöts det pusslade med två betongblandare. Därmed kunde slutligen även linjemarkören, dvs den läkt som synts på alla bilder så här långt, tas bort.
Makarna Sisyfos har därmed  pusslat upp och gjutit en ölandsstensmur som är 640 centimeter lång i botten, 440 centimeter lång i toppen, 235 centimeter som högst, 160 centimeter som lägst och 60 centimeter tjock. Vi har således, överslagsmässigt på basis av detta, byggt en sten och betongmonolit med en volym drygt sju kubikmeter vilket lika överslagsmässigt motsvarar drygt 16 ton. Inte undra på att makarna Sisyfos är möra efter helgerna.
Nu kvarstår egentligen bara formrivningen vilket förmodligen inte sker förrän om två veckor. Nästa helg åker makarna Sisyfos på 60-års fest så möjligheterna att göra något Sisyfos-arbete är ovisst.
Resterande del av säsongen kommer ägnas åt att gräva ut för nästa del av ölandsstenmuren. Makarna Sisyfos hann göra klart det som målsattes i juli, om än med lite väderflyt. Det som sker härefter är dock helt frostokänsligt så det är med en enorm lättnad som makarna Sisyfos nu kna andas ut.

Kommentarer

Populära inlägg