Häcklad

Makarna Sisyfos jobbar sig sakta ikapp säsongsstarten och får nu lite hjälp av det mycket kalla vädret. Idag var det dags att gripa sig an en provisorium som dessvärre nästan blivit permanent. När häcken vid gräsmattan planterades hade Sisyfos inte tillräckligt med idegransplantor. Istället planterade det en buxbom och en överbliven lågväxande idegransplanta i den kortare av planteringslådorna, mot pelargången, som nu stått mer än ett decennium på plats.
För något år sedan köpte makarna Sisyfos några ordentliga häckidegranar på en höstutförsäljning och idag var det dags att ersätta det provisoriska. Första uppgiften var förstås att gräva upp de plantor som rotat sig ordentligt.
Därefter grävde vi igenom jorden, blandade i kompost och satte de riktiga häckplantorna på plats och vattnade in dem. Nu ska vi se till att dessa får en så god start som möjligt och tillse att de inte torkar ut och dör. Vi ska nog också klippa till dem en aning för att stimulera dem att bli yvigare. Det dröjer förhoppningsvis endast några år till dess att de matchar häckhöjden på andra sidan trappan.
Som avslutning på denna kyliga påskafton plockade Sisyfos bort all sprängsten i schaktet för att kunna börja måtta för det stenvalv som ska brygga över servitutschaktet. De stenar som är kvar är så pass stora att Sisyfos ska försöka kila ut koniskt formade valvstenar.
Imorgon ska det sista grävas ut nere till höger i bild för att Sisyfos ska kunna skapa mothållet för ena valvändan. Vi tar mer detaljer om detta imorgon.

Kommentarer

Populära inlägg