Påskpresenter

Det var riktigt kallt på långfredagen. Nollgradigt och snöflingor i luften, men det hindrade inte Sisyfos att ge sig själv en påskpresent. Tidigare i veckan slog han till på en Blocket-annons och köpte 18,3 löpmeter krönsten som var 30 centimeter bred för 2 000 kronor. Så i sällskap med fru Sisyfos gjordes först en tur till soptippen med lite bråte, och sedan hämtades stenarna hem från Trollbäcken i Tyresö.
Sisyfos har ingen plan för vart den ska hamna, då han normalt arbetar med 40 centimeters krönsten, men den kommer säkert till pass. Löpmeterpriset var så pass bra att tillfället inte kunde missas.

Efter lite generellt städande nere mot gatan fokuserade Sisyfos på att få bort den sista sprängstenen i högra jordkasunen. Med lite fokusering så blev Sisyfos i det närmaste klar men en stor sten kom fram under grävandet.
Det var dock en enkelt match att spräcka ner stenen i hanterbara bitar för att sedan konstatera att det nu i det närmaste är färdiggrävt.
En mindre insats i morgon så är jordförflyttningen klar, varpå all ölands- och sprängsten ska flyttas undan. Därefter kan Sisyfos på allvar börja förbereda för valvbyggande. Mer om det inom kort.

Kommentarer

Populära inlägg