Vatten över huvudet

Sisyfos formulerade igår en plan som rimligen borde kunna hinnas med. Nära nog direkt efter att inlägget lades upp försatte sig Sisyfos i en sits som kunde kullkasta den plan han nyss formulerat. På Blocket dök det upp en mindre mängd ölandssten i grannbyn till ett mycket bra pris och Sisyfos slog till. För att få stenen var han till och med tvungen att svänga över med likviden, 350 kronor, sent på lördagskvällen.

Makarna Sisyfos gick upp lite tidigare, storhandlade som de alltid gör på söndagarna, varefter Sisyfos åkte iväg, hyrde släp, hämtade hem stenen och lämnade tillbaka släpet. Stenen staplades i trappan nedan och ni ser där också de två Big Bags som Sisyfos fyllt och som ska forslas bort för deponi under veckan.
Så när makarna Sisyfos till slut kunde ge sig i kast med dagens målsättning var klockan redan ett. Första momentet var att höja gjutformen som stod i växthuset.
Eftersom pelarnas nedre delar kräver lite passning kom en gammal avsågad pelarfot till pass.
Det var sen enkelt att såga till detta med en sticksåg och passa dit en bit på båda sidor.
Därefter gick det snabbt att bräda upp hela formsidan, varefter vi rev den temporära formen som gjordes igår.
Hitsidan reglades upp
och snabbt kom även denna formsida på plats, fixerade i botten och med strävor så att den stod i lod. Till slut förbands båda formsidor med en listbit.
Frus Sisyfos, förkyld som hon var spolade sedan rent skrotsten och med förenade krafter gjöt vi i tre betongblandare och kom upp i den nivå som målsattes igår.
Fru Sisyfos var nu medtagen och bröt för kvällen men Sisyfos stod med en halv skottkärra full med betong, som inte fick gå till spillo. Förhållandevis snabbt monterade Sisyfos ihop valvformen på plats, satte sidor på den, lade råplan i botten, högg till den sten som Sisyfos avsett som startsten, varpå Sisyfos lade i bruk och sten.
Så nu är vi igång med valvet också, vilket får ses som en bonus nu när Sisyfos ändå tagit sig vatten över huvudet. Dessvärre var det också det sista betonggruset som gick åt, så nu blir det en fråga om att beställa hem betonggrus och makadam.

Kommentarer

Populära inlägg