Övning ger färdighet

De olika arbetsmomenten går på automatik nu. Ett snabbt ombyte efter hemkomsten, på vägen till trappan hämtas skruvdragaren upp varefter vattnet vrids på till högtrycken och till slangen vid cementblandaren. Strax innan snabbregeln, som hindrat betongen att flyta ut vid gårdagens gjutning, skruvas loss så sätts högtrycken på och med regeln borta spolas gårdagens gjutning av.

Resarstenarna läggs sedan dit, passas in i linje och vägs av varefter de också spolas rena. Snabbregeln placeras så att betongen inte kan rinna ut och skruvas fast. Som en sista förberedelse kontrolleras att lämplig skrotsten finns till hands. Därefter blandas en halv betongblandare till och kärras upp hinkvis, där hinkarna bärs upp till gårdagens färdigställda trappsteg. Lagda resarstenar bakgjuts och eventuella överskott används för att skrotstensgjuta på höjden.

Som avslutning spolas hink och slev av, varefter stegstenen kontrolleras och placeras nedanför trappan. Sisyfos börjar därefter även att planera för kommande sten, stämmer av dess tjocklek och letar ut lämpliga resarstenar på basis av tjockleken. På vägen in slås högtrycken av, vattnet vrids av och skruvdragaren återbördas.

Så med numera väl inövade delmoment har resarstenar till sjunde trappsteget lagts och dess stegsten är förberedd för morgondagen.

Kommentarer

Populära inlägg