Samspelta makar

Makarna Sisyfos har målsatt sig att försöka få minst två steg klara per vecka, vilket i sin tur kräver fyra separata arbetsdagar. Det innebär förstås att vardagskvällarna måste tas i anspråk. I morse enades makarna Sisyfos att lägga stegsten två under kvällen men bestämde inte tiden närmare än så.

Det visade sig dock att makarna Sisyfos tog samma tåg hem, med samma avsikt, och nästan unisont bytte vi om ochgav oss i kast med att lägga stegsten två. Sisyfos hade ett val mellan två olika stegstenar och den första som prövades visade sig vara aningen för hög. Därigenom kunde vi också härleda hur höga dess resarstenar behövde vara.

Med rätt sten på plats spolade fru Sisyfos rent och strök på vidhäftare medan Sisyfos blandade till och kärrade upp cementen. Snabbt lades stenen på plats och bakgjöts med kvarvarande cementmängd.

Så nu är steg två av elva klart och nästa stegsten står redo, vilket syns klockan sju i bilden ovan. Därefter letade vi reda på lämpliga resarstenar, putsade till dem och bar upp dem inför morgondagen.

Förhoppningsvis är vi lika samspelta imorgon och får nästa skift av resarstenar på plats lika geschwindt som det gått för de första stegen.

Kommentarer

Populära inlägg