Förväntansbild

Sisyfos har haft tur med säsongen och hann mura det sista förra helgen. Sen dess har det varit minustemperaturer och säsongen lider mot sitt slut. Så nu gäller det att justera sin förväntansbild och inte ta den senaste tiden tur för en ny normalitet. Byggandet för året är med andra ord slut.

Det kan därför vara kul att blicka tillbaka på hur årets arbetsområde såg ut i mars, när säsongen började.

Sisyfos hade en plan att bygga en serie valv över servitutschaktet men som alltid är det en viss gissningslek över hur det i verkligheten ser ut under all jord. Det kom också mycket riktigt några riktiga överraskningar, som kom att försena arbetet men makarna Sisyfos hann färdigställa valv, murar och trappa. Vi han till och med jordfylla en hel del i den jordkasun som nu har färdigställts.

De arbetsmöjligheter som är kvarstår denna säsong ska främst läggas på att städa i ordning och stänga ner, och om tid finnes för att förbereda inför nästa säsong. En av de första insatser nästa år blir att lägga all krönsten runt jordkasunen och fylla upp den med jord, varefter den kan planteras. Därefter ska en mur på trappans andra sida, längst ner och hitåt i bilden ovan byggas upp efter det att valv slagits över schaktet. Vidare ska det läggas stengång nedanför trappan i bild så att vägen nedåt kan börja färdigställas.

Det saknas inte drömmar och planer, som sagt, men årets arbetsfönster sluter sig nu. Vi få nöja oss med att bara komma ut till dess att det är kosläpp i vår.

Kommentarer

Populära inlägg