Midsommarhelgen

Midsommarhelgen har ägnats åt att slutföra diverse småprojekt. I växthuset är nu båda sidors pelarmellanrum igensatta med ölandsstenar. Det var ett pillgöra som krävde långt mer än resultatet utvisar.

Sisyfos ska nu bara lägga fast krönstenarna och sedan ska insidan kläs av plattsättare.

Makarna Sisyfos tog helgen i anspråk för att slå en bro mellan båda sidor av poolutrymmet. Så här långt har vi haft provisoriska spångar men de börjar nu falla sönder så det var dags att få något mer funktionellt på plats.

Även denna bro är ett provisorium men kommer underlätta mycket i rörelseflödet mellan sidorna. Det var mycket trevligt att hjälpas åt i byggandet av denna lilla spång.

Slutligen så har makarna Sisyfos börjat sålla och jordfylla den högra växtkasunen och ägnade hela söndagen åt detta. De stenar som sållas bort deponeras i en Big Bag, där Sisyfos under säsongen slängt alla små stenar under säsongen.

Med gemensamma krafter fick vi lite mer än en tredjedel gjort. Det är så tillfredsställande att se jordkasunen fyllas upp och det är en uppgift som lämpar sig för kortare arbetspass under vardagskvällarna också.

När jordkasunen fyllts upp så kommer den få stå i träda till hösten så att jorden hinner sätta sig lite och så att inte en torr sommar tar kål på allt som planterats. Till hösten, september/oktober ska den planteras upp

Kommentarer

Populära inlägg