Åtgärdspaket

 Sisyfos har den senaste tiden märkt att betongblandaren börjat slira och tappar kraft när blandaren är full med betong. Eftersom årets tidigare åtgärd innebar att grepptejp, dvs sandpapper, sattes dit har Sisyfos haft på känn att drivremmen kommer att slitas snabbare denna gång. Så  i söndags beställde Sisyfos nya remmar från Rembutiken.se och leveransen kom redan i tisdags.


Denna gång beställde Sisyfos samma rem, 6PJ610, som förra gången men även en rem som var aningen mindre, 6PJ605. Eftersom det varit blötväder var det först idag som Sisyfos kunde ta tag i detta och Sisyfos kunde mycket riktigt konstatera att befintlig drivrem var mycket sliten. Sisyfos tog därför helt sonika bort all tejp och försökte sätta dit 6PJ605, som satt som en smäck direkt.


Ett funktionstest gjordes och allt fungerade som det skulle. Inöfr nästa säsong ska Sisyfos räkna med att remmarna slits hårt och därför köpa på sig ett litet lager, så slipper tid förloras.

Med kopplingstrumman fixerad var det nu dags att montera dit skyddsrören, fixera dem vid underlaget och dra igenom dragtråd för att underlätta för elektrikern.


Med detta på plats fanns det inget annat att göra än att köpa mer cement, det fanns ju bara en halv säck kvar, och spola rent ännu en omgång med mindre skrotsten.




Sisyfos blandade därefter i rask följd en och en halv betongblandare, utan några som helst problem, gjöt in skyddsrören och gjöt upp grovnivån för de bårdstenar som ska inrama sista sidan av nedre bassängen.



Kommentarer

Populära inlägg