AWOL

 Sisyfos bara försvann under helgen eftersom hans alter ego blev upptagen fredag, lördag och söndag. Det var synd eftersom temperaturen nu snabbt sjunker. Men än är det arbetsväder så Sisyfos tog till vara på dagens arbetschans.

Till att börja med kan det dock vara kul att se hur Sisyfos förbereder var arbetsdag. Så långt som möjligt är försöker Sisyfos tänka igenom vad som ska göras under dagen för att kunna plocka fram rätt saker och rätt verktyg. Detta för att undvika spring in och ut efter grejor, vilket bara stjäl tid. Så i morse såg den förberedda utrustningen ut så här.'


Och lik f-bannat var det saker som Sisyfos glömde, vilket krävde lite spring fram och tillbaka. Men på det stora hela förflöt dagens uppgift som planerat.

Första steget var att märka ut, såga till och skruva fast den stos som krypgrundsventilationen ska fästas i.

Med stosen placerad var det sedan enkelt att markera var rörgenomförningen skulle hamna på cellplastskivan, skära till det hålet och placera det på plats.


Därefter var det fråga om att försluta detta med krypgrundsmembran och åldersbeständig tejp.


Ventileringsröret monterades därefter på plats och lodades in, varefter området spolades rent inför den avslutande gjutningen.


Det sista avslutande steget var att blanda till en halv betongblandare för att därefter gjuta igen den urgröpning som funnits här, lite för länge om Sisyfos för tycka till.


Med detta gjort öppnas möjligheten för Sisyfos att lägga bårdsten intill väggen. Vädret ser nu ut som om det ska vara möjligt imorgon så håll tummarna.



Kommentarer

Populära inlägg