De kom, de såg och de försvann

Den som tittat noga på bilderna på sistone har noterat att det finns en bit där cellplasten har varit urjackad.


 Skälet härtill är att där finns en krypgrundsventil som släpper in luft i krypgrunden. Problemet för Sisyfos är att ventilen, med den nya marklinjen, delvis hamnar under densamma. Så Sisyfos har frågat ett antal hanterverkare om de kan tänka sig att fixa det. Under tiden har Sisyfos arbetat runt denna öppning med förhoppningen om att någon ville åta sig uppdraget att ordna ny ventil åt Sisyfos.

I början på veckan återkom den plåtslagare som lät mest positiv och förklarade att jag bäst kunde göra det själv med markrör. Beskedet var lika nedslående som det var otänkbart. Sisyfos har inget emot markrör men om de lämnas synliga kommer de att vara ett ögonsår resten av Sisyfos liv.

Så själv är bäste dräng, varför Sisyfos började leta lite på internet och lite hos Byggmax, vilket gjorde att Sisyfos direkt kunde finna en lämpligare och mer estetiskt tilltalande lösning. Idag kom leveransen av den sista komponenten, en huvhatt och det Sisyfos kommer att använda sig av är enligt nedan.


Sisyfos hade egentligen tänkt sig en 90 vinkel in i stosen men de var slut i den dimension Sisyfos ville ha. Så för att inte spilla mer tid valde Sisyfos en grenkoppling med ett lock nedåt. Med detta klart var det bara att sätta igång utomhus med att ta bort befintlig ventil.


Av allt att döma så har man någon gång i tiden satt igen den lägre placeringen och förlagt ventilen högre. Med de rördelar Sisyfo har så skulle dock den första håltagningen vara mer lämplig, varför det gamla hålet togs upp.


Sisyfos sparar ju som ni vet allt skräp och i detta läge kom en gammal 15 centimeters markrörsbit till pass. Sisyfos sågade av en bit lika tjock som väggen och placerade den längst ner, och gjöt igen utrymmet ovanför med betong och några ölandsstensbitar.


Sisyfos hade detta delprojekt likväl som läggningen av den sista bårdbiten i åtanke med dagens insats, så bårdbiten lades likaså och fogades.


I och med detta så har Sisyfos gjort så mycket han hade målsatt sig för säsongen. Med lite tur med vädret kan han förhoppningsvis hinna med att få den nya ventilen på plats så att den sista delen av grundfundamentet kan gjutas klart. Har Sisyfos riktigt flyt kanske han hinner att få dit bårdstenar mot grunden också.

Så håll tummarna.

Kommentarer

Populära inlägg