Miring

 Det var första dagen på länge där Sisyfos kände att han kunde ta det lite lugnt. Inte för att han kunde lägga sig på latsidan men det fanns inga produktionsmål som behövde uppfyllas. 

Uppgiften för dagen var att fortsätta att städa undan det som inte togs bort i går, dvs virke och ölandsstenar.


Sisyfos tycker egentligen om att ha det rent och ordnat omkring sig. Men när fokus ligger på att uppnå vissa mål för dagen så blir det lite si och så med att hålla rent. I stället placeras saker där de får plats och så att de inte är i vägen. Men idag var det äntligen dags att få ordning på allt som mellanlagrats under säsongen.

Sisyfos ägnade förmiddagen att bära bort allt virke, som kommit till användning under säsongen, och ägnade eftermiddagen åt att bära bort all ölandssten som travats vid vattenspegelns kortsida.


Även om det är störande skyddsrör i bilden nedan kan det vara kul att se hur entréplanet kommer att te sig för en besökare när han kommer uppför trappan (den kommer under nästa säsong). Sisyfos själv finner det mycket tillfredsställande att nu börja skönja slutresultatet.


Nästa säsong ska vattenspegeln, ett stort kar i cortenstål, komma på plats och längst bort ska dopfunten placeras, den som stått på garageuppfarten i åratal. Sisyfos har mycket arbete att se fram emot, vilket gläder honom enormt.

Kommentarer

  1. Snyggt jobbat! Jag personligen kan knappt bärga mig till nästa säsong!

    SvaraRadera
  2. Micke, jag kan inte nog uttrycka min glädje över att ha dig som läsare, tusen tack för ditt tålamod. God Jul på dig.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg