Fixpunkter

 Färdigställandet av plattformen upp mot berget förutsätter att fru Sisyfos deltar och gör fogarna. Fru Sisyfos är nämligen av den uppfattningen att Sisyfos är kass på fog, vilket Sisyfos till delar kan tillstå. Eftersom fru Sisyfos arbetar varannan dag på kontor och varannan dag hemma måste Sisyfos därför tajma denna stenläggning till de dagar dom fru Sisyfos är hemma.

Det var fru Sisyfos inte idag så Sisyfos föresatte sig att gör annat, nämligen att börja på själva entren. Här har Sisyfos grovpassat ut de hörnstenar som ska användas men det är svårt svårt att komma vidare såvida dessa inte fixeras. Så dagens huvudnummer var att skapa två fixpunkter, de två hörnen.

Sisyfos spände riktsnören på såväl kort- som långsida och lade båda hörnstenar på plats. Sisyfos lade först vänster hörn


och därefter höger hörn.

Med dessa två fixpunkter på plats, i linje och i våg, var det sedan fråga om att leta ut och passa till de stenar som ska läggas emellan dessa hörnstenar. Dessa stenar är bara ditlagda och renspolade eftersom Sisyfos inte vill högtryckspola innan hörnstenarna satt sig. Läggandet av dessa stenar får således ske imorgon.

Sisyfos passade slutligen på att leta ut och såga till tre stenar, två närmast kameran och en längst bort, som ska läggas mot berget imorgon, när fru Sisyfos kan göra fog.


Kommentarer

Populära inlägg