Det ena ger det andra

 Väderleksutsikterna har visat på regn de senaste dagarna och idag var det till och med skyfallsvarning. Så Sisyfos förhoppningar om att åstadkomma något under dagen var låga. Och visst började dagen med regn, ordentligt med regn, men vid tio-snåret hade det värsta bedarrat och det föll bara ett lätt duggregn.

Sisyfos antog att det skulle komma mer regn senare men såg möjligheten att få åtminstone något gjort genom att gå ut och plocka ner gruskasunen. Nermonteringen förflöt friktionsfritt och innan Sisyfos visste ordet av var allt nerplockat.


Det kvarvarande gruset befinner sig i den insvepta högen där spaden sticker upp men nu är ytan öppnad och möjlig att passera igen. I slutfasen av denna nermontering kom så plötsligt leveransen av de trappstegsstenar som Sisyfos beställt.


 Som synes vägde dessa fem stenar 190 kg tillsammans, vilket innebar att de 40 cm breda stenarna vägde 39 kg styck och den smalare 25 cm vägde lite mindre än 25 kg. Så Sisyfos lät ingen tid förspillas utan bar upp stenarna från gatan och ställde upp dem inför sin användning.

Sisyfos bar även en sten till början på trappan, för att på så sätt kunna pröva ut lämpliga stenar att bygga upp steget av. Detta är något som bäst görs på plats eftersom måtten på stenarna kan vara förledande.

Det ville sig inte bättre än att Sisyfos snabbt fick fatt i tre lämpliga stenar att bygga upp steget av. För att få ordning på längder och placering spände Sisyfos upp snören så att de kunde riktas in. Och när de väl var på plats var det en lätt sak att blanda till lite betong för att fixera stenarna och skapa förutsättningar att lägga trappstegsstenen på plats imorgon.

Som ni kan se i den tänkta jordkasunen så har det regnat mycket och vattnet har åter fyllts upp. Men vad gör väl det när Sisyfos lyckades börja på trappan, trots att det såg minst sagt omöjligt ut i morse.

Kommentarer

Populära inlägg