Homo proponit, sed Deus disponit

 Sisyfos hade förhoppningar om att lägga det första trappsteget på plats idag. Men se det blev det inget av med. Om Sisyfos tidigare i veckan haft tur med de regnvarningar som duggat tätt, så var det slut med det idag. Det var blött, blött, blött och blött idag.


Precis som rubriken uttrycker på latin, "Människan spår, Gud rår", så var det inte meningen att få något gjort idag. 

Detta blir också det sista inlägget på en vecka, då Sisyfos går på en veckas semester. Vi ses nästa söndag.

Kommentarer

  1. Lite sent påtänkt när trappsteg redan beställts etc., men ett alternativ till trappan in mot muren vore en mindre ’kassun’ mot muren för någon skuggtålig klätterväxt el dyl., vars sidor parallella med fasaden också kan avtrappas i något steg mot entrén men där fronten parallell med muren ändå ges tillräcklig höjd för att dels medge rimlig jordvolym, dels för att vara i nivå med ryggstödet för en liten bänk som kunde fällas in mellan sidomurarna, förslagsvis byggd av ribbor matchande ytterdörren (något slags lätt betsad ek?). Bänken avses då på ett naturligt sätt absorbera nivåskillnaden upp mot kassunens framkant snarare än att bli den framtida favoritsittplatsen i trädgården. 15cm grus i botten + markduk och ett litet dräneringshål i nederkant mot bergknallen så borde det funka att jordfyllda och ha som rabatt. Väldigt mkt lättare att beskriva i ett par pennstreck än i text, men som sagts, oavsett kanske lite sent påtänkt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt förslag. Det är ett mycket klokt förslag och Sisyfos har själv funderat i dessa banor. Men fru Sisyfos har uttryckligen förbjudit Sisyfos att anlägga jordkasuner mot huset. De två befintliga och vattenfyllda kasunerna var egentligen avsedda att ligga an mot huset men fru Sisyfos lyckades snappa upp detta och förbjöd det lika fort. Sisyfos gillar ju att det blir lite krångligt och detta embargo har sannerligen skapat en del merarbete.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg