Småfix

 De senaste två dagarna har varit upphackade på grund av alter egots åtaganden men Sisyfos har sammantaget lyckats klämma ut en arbetsdag. Fokuset har legat på det sidoprojekt som fått absorbera överbliven betong, där en trappa ska anläggas.


 Med hjälp av avsågade ölandsstensbitar och överbliven betong har Sisyfos skapat en ränna för markvattnet att färdas via, fritt från väggen som är ordentligt skyddad med grundmursmembran. I och med att entréplanet blev klart blev det läge att ta bort den form som skapat rännan.


För att undvika tomrum och skapa ett isolerande lager runt markröret fylldes mellanrummet med lecakulor.

För att därefter överbrygga denna ränna lades restbitar av ölandssten över


vilka sedan gjöts fast på sidorna.

 Sisyfos hade inledningsvis köpt en femtioliterssäck med lecakulor men det förslog inte långt. Så ytterligare lecakulor köpets, markrörsböjar fästes på den grå T-kopplingen, varefter resterande del fylldes och överbryggdes.

Nu är detta område redo för trappbygge och det ser ut som om Sisyfos får leverans av dessa stenar på fredag.

Sisyfos har inte valt att fylla på med betonggrus i år och har varit orolig att det som fanns kvar inte skulle räcka. Efter det som åstadkommits i år så kvarstår följande mängd av betonggrus.


Sisyfos ska försöka åstadkomma så mycket som möjligt med denna mängd betonggrus men avsikten är att få bort den så fort som möjligt. Sisyfos har nämligen börjat riva den gruskasun som han fått grus levererat till.


Denna gruskasun behöver nämligen flyttas då nästa stora projekt, efter den lilla trappan som nu stundar, kommer vara den stora trappa som leder upp till det entréplan som Sisyfos snart färdigställt.

Kommentarer

Populära inlägg