Finlir

 Med en lämplig utgångsplattform märkte Sisyfos ut var alla rördelar skulle placeras, sågade till dem och lade dem på plats.


Det blev en speciell lösning för att få det grå tvåtumsröret att mynna ut it kopparröret som var en tum. Fru Sisyfos kläckte iden om att använda mynningen och den koniska formen på en använd plastflaska. Och mycket riktigt passade det perfekt, förstora gärna bilden och se det life-hacket. Ingen förnöjer Sisyfos så mycket som att finna ny användningsområden för saker. Innan Sisyfos gjuter in denna detalj ska han täta detta ordentligt med limfog.

Rörläggningen testades sedan för avrinning och allt flöt som det skulle. Sisyfos monterade sedan en enklare ram, letade fram en massa mindre stenar som spolades rent och blandade till en fjärdedels betongblandare och gjöt upp en "golvnivå" runt avrinningsröret.

 
Sisyfos använde väldigt lite betong och mer småsten just för att inte riskera att flytta rören ur sitt läge. Med dessa två golvnivåer på plats ska Sisyfos imorgon placera två mindre gjutformar där de gula skyddsrören ska anslutas. Dessa små gjutformar ska sedan skapa de hålrum där markspottarna ska huseras. Med hjälp av de nu lagda dränagerören kommer markspottarna att vara ordentligt dränerade och aldrig riskera att stå i vatten.

Och det ska bli så skönt att få bort de gula skyddsrören som varit ögonsår så länge.


Kommentarer

Populära inlägg