Fiendens fiende är din vän

Förra helgen avslutade med att jag slog handen i kaklet och nådde husknuten.

Sen kom snö och kyla inrullande i veckan som gick. Mot slutet av arbetsveckan så övergick det från snö till regn. Normalt innebär regn ett elände och varför så är fallet framgår här http://sisyfos-och-stenen.blogspot.com/2009/05/raindrops-keep-falling.html. Nu innebar det dock en möjlighet att sträcka ännu lite till på säsongen eftersom regn innebär att frosten håller sig borta.

Efter ett snabbt pusslande av stenar och en cementblandare med betong så hade jag fyllt det tomrum som lämnades förra veckan.

Det ska dock understrykas att arbetsförhållandena var vidriga. Blött och kallt och det krävdes tre handskbyten för att kunna slutföra det lilla. Så här sent på säsongen känns det som om varje sekund räknas och det blir näranog en mani att söka hinna gjuta en sista gång, och sen en till, och en till ....

Resten av helgen gick till en klassåterträff. Det är nu 30 år sedan jag gick ut nian och en fest hade ordnats, och självfallet vill Sisyfos se vad det blivit av gamla bekanta. Så här i efterhand är det frågan om inte det varit nyttigare att Sisyfos-arbeta. Nåväl omväxling förnöjer.

Kommentarer

Populära inlägg